Förbättrad sökning

Många av er går in på lagsidan via första sidan på dittlag. Längst ner till höger finns det en sökfunktion som gör att du kan lätt kan hitta fram till din lagsida.

Man behöver inte skriva hela lagnamnet för att hitta fram till rätt lag. Om man exempelvis vill leta rätt på "Fotbollslandslaget" räcker det att man skriver in "fot lag" i sökfältet. Man kan alltså utelämna delar av namnet och ersätta med ett enkelt mellanslag. Man kan utelämna hur många delar som helst i namnet. Det finns alltså ett otal (även "ot a l" = "Fotbollslandslaget") olika sätt att hitta fram till ditt lag.

Om det skulle finns flera lag som stämmer in på söksträngen så visas dessa i en lista där ni sedan kan klicka er fram till ert lag.

Direktlänkar till lagsidan

Ibland vill man skapa en direkt länk eller bokmärke till sin lagsida. Det finns två sätt att skapa dessa länkar. Antingen använder ni http:// addressen till lagsidan tex. när ni är på startfliken på er lagsida. Gör copy/paste på URL fältet i din browser.

http://www.dittlag.se/teamsite/show?team_id=18

Det finns även en lite "snyggare" address som innehåller namnet på ert lag. Addressen till "Fotbollslandslaget" är exempelvis.

http://www.dittlag.se/team/goto/Fotbollslandslaget

Denna address skapar du enklast genom att högerklicka på lagnamnet (i huvudet på din sida) och välja "Kopiera länkaddress". Så här ser det ut om du använder Firefox.

Hoppas att ni kan spara många knapptryckningar när ni ska söka upp ert lag ...

Published on