Nya funktioner för 2009

Diskussioner kopplade till händelser

Det är numera lite enklare att diskutera en match, träning i forumet. När man går in på en "händelse" så finns det en länk till forumet som är ägnat den aktuella matchen eller mötet. Diskussionen kan nås både via händelsen alternativt via forum tabben. Den första medlem som kommenterar händelsen kommer att skapa diskussionstråden i sitt namn. Sedan kan alla medlemmar kommentera denna precis som vanliga forum trådar. Kanske läge att diskutera hur taktiken kan slipas till nästa match ...

Direktimport av medlemmar

Det har blivit ännu enklare att importera nya medlemmar än förut. Man har sedan länge kunna importera en kommaseparerad textfil med medlemmar, men det har krävts att man editerar textfilen först innan man kan göra importen. Med den nya direktimporten av medlemmar räcker det att du skriver in (eller kopierar in via COPY/PASTE) medlemmarnas emailaddresser direkt i ett textfält i applikationen.

Om du t.ex. har ett mail med alla medlemmar så kan du kopiera dessa emailaddresser separerade med komma (,), semikolon (;) eller radbrytningar. Tryck på import så är det klart.

Varje medlem får förstås mata in lösenord, namn etc. vid aktivering av kontot precis som vanligt.

Ny grafisk layout

Slutligen har grafiska layouten fått sig en uppfräschning. Förra layouten klämde jag ihop på någon timme (i en väldigt tidig version av applikationen) för att ha något att komma igång med. Nu två år senare var det dags att göra något nytt.

Avsikten med en nya layouten är att den ska tilltala (åtminstone inte fullständigt avskräcka) såväl sportrelaterade lag som icke sportrelaterade lag, därav den anonyma flocken med blå fåglar. Jag hoppas att ni ser nya layouten som ett lyft precis som jag gör.

Published on