Dittlag i mobilen

Många har numera tillgång till en dator i jobbet vilket underlättar om man ska anmäla sig till en match/träning eller kontrollera hur många som kommer.

Men det finns även bra stöd för att använda dittlag via sin mobiltelefon om man inte sitter vid en dator hela dagarna. Det krävs dock att man har en rimligt modern telefon med internetläsare och läsare för nyhetskanaler (s.k. RSS-feeds).

Man kan även ladda ner en internetläsare i Java, Opera Mini som även innehåller en RSS läsare. Opera mini har även den fördelen att den anpassar innehållet, till den mobiltelefon som du använder, så att det blir lättare att läsa på den mycket mindre skärmen. Dessutom så komprimerar den även den data som laddas ner från internet vilket gör det billigare att använda.

Det finns två sätt att använda dittlag i mobilen. Dels kan du använda tjänsten precis som du gör med en PC via din mobils intetnetläsare. Men små tangentbord, liten skärm gör att upplevelsen inte blir lika bra som i din PC. Ett annat sätt är att prenumerera på ert lags nyhetskanal (RSS-flöde) för händelser. På denna kanal kan du se föregående och kommande händelser och kan även via en länk göra din anmälan.

För att prenumera på ditt lags nyhetsflöde för händelser måste utföra följande steg nedan. Detta behöver du bara göra en gång för att skapa nyhetsflödet.

  1. Gå till er lagsida via internetläsaren i mobilen.
  2. Gå till händelser fliken.
  3. Logga in. Det är viktigt att logga in på sidan eftersom nyhetsflödet är personligt.
  4. Lägg till RSS flödet genom att klicka på 'RSS 2.0' ikonen nedan till höger om händelselistan. Notera att ikonen bara syns om du är inloggad.

Nu har du ett personligt nyhetsflöde som du kan använda för att se aktuella händelser och göra dina anmälningar. Om du går in och tittar på flödet via din RSS läsare i telefonen så kommer du att se att närmast föregående händelse och kommande händelser visas som 'nyheter' i listan. Trycker du på en händelse så kommer du direkt till händelsen där du kan göra din anmälan.

Med detta flöde kan du på ett enkelt sätt hålla koll på aktuella händelser och göra anmälningar även när du inte har tillgång till någon PC.

Se även Se nästa möte i mobilen för ett annat sätt att använda dittlag i din mobil.

Published on