Problem med att logga in?

En av dom första problemen man stöter på som lagledare eller lagmedlem är att man har glömt sitt lösenord när man ska logga in på sin lagsida.

Det brukar resultera till följande felmeddelande ...

När lagledaren (manager) lägger till en ny medlem till laget så kan han/hon antingen välja att specificera ett lösenord eller lämna lösenordet öppet för användaren att välja vid aktivering av medlemskontot. Det kan vara enklare om man anger ett visst lösenord som är gemensamt för alla nya medlemmar. Varje medlem har alltid möjlighet att ändra sitt lösenord till ett nytt personligt lösenord om man så önskar.

Det första som händer efter en medlem har lagts till är att ett s.k. aktiveringsmail skickas ut. Detta aktiveringsmail har två syften. Dels att kontrollera att den angivna mailaddressen är korrekt och dels att ge medlemmen möjlighet att ange ett personligt lösenord och ev. andra medlemsuppgifter (som fullständigt namn, address etc.).

Vad gör man då om man inte kommer ihåg sitt lösenord? Det finns några olika möjligheter.

  • Om du inte har aktiverat ditt konto är så är detta det första du skall göra. Leta upp ett mail i din inbox med rubrik "Aktivering av medlem XXX för lag YYY". Genom att klicka på länken i detta mail så kommer du rakt in i applikationen (utan inloggning) och kan editera ditt lösenord till det du önskar.
  • Om du redan har aktiverat ditt konto, men missat att ange ett lösenord (alternativt glömt bort det) så kan du be din manager att skicka ut ett nytt aktiveringsmail och uppdatera ditt lösenord enligt ovan.
  • Om du kommer ihåg din email address men inte ditt lösenord kan du få en påminnelse utskickad automatiskt från applikationen. Genom att trycka på "?" ikonen till vänster om inloggningen kommer du till ett nytt fönster där du anger email adress (utan lösenord). Därefter skickas det ut en påminnelse via mail om ditt lösenord (se dialogen nedan).

Hoppas att denna miniguide kan underlätta de ibland frustrerande första inloggningsförsöken. Ett annat tips är att, när väl inloggningen har lyckats, låta din browser komma ihåg ditt lösenord för att underlätta kommande inloggningar.

Published on