Locka med bilder!

Som jag har beskrivit i en tidigare inlägg, Mer markup i Dittlag!, så finns det stora möjligheter att påverka utseendet på många delar i dittlag. Eftersom det kan verka lite komplicerat att hålla på med markup, så tänkte jag bara ge ett enkelt knep för att få händelser lite mer lockande.

Vill ni lägga in en bild till en händelse så behöver ni bara klippa in en länk till en bild från internet med utropstecken (!) före och efter länken i meddelandetexten.

Exempelvis så här:

Bilden länkas automatiskt till mötet. Enkelt va?

Men hur man hittar man då en juste bild till sin händelse?

Jag använder nästan alltid Google bildsök. Välj 'Bilder' i stället för 'Nätet' så får du endast bilder som sökresultat. En enkel sökning ger ofta massor av lämpliga bilder.

Använd sedan 'Kopiera bildaddress' genom att högerklicka på bilden. Länken klistrar ni in på ert möte med utropstecken (!) direkt före och efter länken.

Man kan även göra mera avancerade inställningar till google sökningen för att få bättre resultat. Under 'Visa alternativ' kan man tex. välja att filtrera bilder av mellanstorlek som passar ganska bra på dittlag. Bilder kring 3-500 pixlar i bredd brukar se bäst ut. Man kan även göra fler avancerade inställningar för att filtrera på både färg och form.

Hoppas att ni kan locka fler deltagare till era möten med detta enkla tips.

Published on