Händelser direkt i ditt kalenderprogram

Även om du får både inbjudning och påminnelser (via e-post) från dittlag, så kan det ändå vara praktiskt att även föra in händelser i sitt vanliga kalenderprogram. På så sätt kan du planera händelser, från dittlag med händelser i ditt private och/eller arbetsliv, i en kalender. Numera, är det lättare än någonsin tidigare att föra in händelser från dittlag till sitt kalenderprogram.

I varje inbjudningsmail bifogas numera en kalender fil (inbjudan.ics) som enkelt kan importeras till ditt kalenderprogram.

Genom att klicka på den bifogade filen, inbjudan.ics, kan du lägga in händelsen i ditt kalenderprogram. Normalt sett öppnas ditt förvalda kalenderprogram automatiskt och du kan få in händelsen med några få musklick. Om kalenderprogrammet inte öppnas automatiskt kan du vanligtvis högerklicka på filen och välja "Öppna med" och välja ditt kalenderprogram. Om detta inte heller fungerar kan du som sista utväg spara filen på disk och sedan välja att importera filen till ditt kalenderprogram. Beroende på vilket kalenderprogram du använder kan detta se lite olika ut. Men de allra flesta program klarar av att importera filer av .ics format. See iCalendar för mer information om detta filformat.

Prenumeration av komplett dittlag kalender

Du kan också prenumerera på en komplett lagkalender på dittlag. Då slipper du att lägga in varje händelse för sig. Uppdateringar av ditt lags schema kommer också att uppdatera möten i ditt kalenderprogram helt automatiskt. Se Spelschema i ditt kalenderprogram för en utförlig beskrivning på hur detta går till.

Published on