Säkerhet i Dittlag

Allt eftersom internet som helhet växer så har säkerheten blivit allt viktigare.

Som medlem i dittlag har man mer eller mindre integritetskänslig information (det kan vara email address, post address, foto etc.) lagrad som man inte vill ska hamna i händerna hos vem som helst. Den kanske vanligaste förseelsen är att e-post adresser utnyttjas för spam-utskick. På grund av detta tar jag säkerheten i dittlag på största allvar.

Alla medlemsuppgifter är endast tilllgänglig för inloggade medlemmar. Även all inmatad information (svar på händeleinbjudningar, inställningar etc.) är skyddad bakom en medlemsinloggning. Övriga sidor såsom; start, händelser, info och forum är öppna att läsa för alla.

Även inom laget har man som medlem olika "roller" med olika rättigheter;

  • Manager - Har tillgång till all information inom laget och kan ändra all information på sidan.
  • Assisterande manager - Har alla rättigheter som manager förutom rättigheten att utämna medlemmar till "assisterande manager" (som endast manager kan göra).
  • Member - Har tillgång till den mesta information inom laget, men kan inte administrera händelser eller andra medlemmars uppgifter. Behöver man som medlem administrera händelser måste manager i laget ändra rollen till "assisterande manager". Det finns ingen begränsning på hur många assisterande medlemmar man har i ett lag så man kan välja att göra alla medlemmar till assisterande managers.
  • Vilande medlem - Har precis samma rättigheter som en vanlig medlem med den skillnaden att inga händelseutskick skickas ut. Detta kan användas till medlemmar som tar en paus från laget och inte vill ha några utskick till sin mailadress.
  • Anonym / utloggad - När du inte är inloggad i dittlag betraktas du som anonym. Som anonym kan du endast se öppen information på sidan. Som anonym kan du inte ändra någon information på lagsidan bortsett från möjligheten att utföra anonyma foruminlägg. Se mer om anonyma foruminlägg här.

Jag hoppas att det blev lite klarare hur säkerheten fungerar i dittlag. Om ni har några synpunkter kommentera gärna detta inlägg eller skicka ett mail till dittlag.se@gmail.com.

Published on